Önállóság

 2010.02.18. 19:31

Bele-belenéztem régebben egy online interjúba, melyet polgármesterünkkel készítettek. Igazából az zavart, hogy az emberek milyen önállótlanok. A kérdések kb. 50%a olyan volt, melyeket egy google-keresés, vagy a városháza honlapja segítségével könnyűszerrel meg lehetett volna válaszolni. De ez csak a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy vagy teljesen pitiáner ügyekben "rázták öklüket" (pl. szélsőjobbos matrica egy közlekedési lámpán), vagy olyanokban, melyek messze meghaladják egy városatya hatáskörét (miért ilyen kicsi a rokkantnyugdíjam?). Ebből kiszámítható, hogy mindössze kb. 10% tudta többé-kevésbé belőni, milyen kérdéseket érdemes feltenni.

Szóval az atyai jótanácsaim: keressetek rá a dolgokra, és ha valami apróság nagyon zavar, akkor ne csak hisztizzetek, hanem menjetek és oldjátok meg! (pl. az illető úr vakarja le maga azt a matricát oszt' kész) Utóbbira elég ha annyit mondok: panelek környékén hókotrás. Nem várom én el senkitől, hogy pl. saját kezűleg építse meg a Pécs-Szeged autópályát, de a sültgalambra (városi hóseprőre) várás helyett fogjátok már meg azt a nyomorult lapátot!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr871771365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása