Az első alkalom, hogy azért linkelek be valamit, mert csak részben értek vele egyet.

www.dalit.hu/se-holokauszt-se-romak/

A perelgetős post után újabb kisebbségünk túlkapása jön (nálam demokrácia van, ezeken az oldalakon előbb-utóbb mindenki ki lesz osztva a hülyeségei miatt, etnikumra való tekintet nélkül)

Az elején összeszedném amivel egyetértek, mivel nem utasítom el maradéktalanul az egész írást. Többek között nagyobb hangsúlyt kéne hogy kapjon a történelem oktatása során a XX. század. Évekig magolgatjuk a 2-3 ezer éve kihalt törzsek csatáit, aztán az érettségi előtti hónapban meg gyorsan összecsapják a második világháborút. Mielőtt 4-5 történész nekem esne, nem azzal van a bajom, hogy pl. az Ókort tanítják, hanem azzal, hogy a mai életünkre közvetlen hatással bíró dolgokhoz képest sokkal nagyobb intenzitással. Ez egyszerű aránytévesztés, a kis görög városállamok csip-csup belharcairól mindent a fejekbe kell verni, a szocializmusról meg majd hall valamit a gyerek a kocsmában vagy a pártgyűlésen, aztán így megy el szavazni. Mondom ezt úgy, hogy szeretem a történelmet, a Sárga Császártól 2010-ig.

Más: Honey is rámutatott, az atlasz csak kiegészítője a tankönyveknek, nem szabad úgy kezelni, mint ha csak ebből tudnának tájékozódni a diákok. Ezt persze az iromány szerzői az elején le is szögezik, aztán meg is feledkeznek róla. Na de nézzük is pontokba szedve a javaslataikat:

-Mutassanak be epizódokat a cigányok és zsidók mindennapi életéből is - Aláírom
-Mutassák be a romák, zsidók vándorlásait az országon belül - Aláírom
-A kronológia is írjon többet róluk - Aláírom
-A kronológia foglalkozzon más emberi jogi és felszabadító mozgalmakkal is - Aláírom

-Szerepeljen ritkábban a történelmi Magyaroszág - Na álljon meg a nászmenet! Azért minden tiszteletem ellenére ők mégiscsak a kisebbség tagjai, és azért a többség ugyan hadd határozhassa meg, hogyan mutatja be a saját történelmét! Márpedig azért majd' ezer éven át (pl. 150 évnyi törökös ügyek azért közbeszóltak) hellyel-közzel ekkora volt a magyarság állama, így ha egy történelmi atlaszban sok térképen szerepel, hát azon én nem lepődnék meg. És igen, még az is előfordulhat, hogy a Kárpát-medence jelenét és a magyarok bejövetele előtti múltját is bemutatja az a fránya atlasz, na bumm. Így kerek a sztori. Mi volt előttünk, mi lett Trianon után. Pont ez (lenne) a történelem egyik kulcsa, hogy a dolgok nem csak úgy, önmagukban történtek, hanem volt előzményük és következményük is. Csókolom.
-A jászokhoz hasonlóan mutassák be a cigányságot és a zsidóságot is. - Namármost tudtommal a jászok, kunok, székelyek egy-egy országrészben, zárt tömbökben éltek. Ezeket elég könnyű ábrázolni. A zsidóság elvileg szórványosan volt jelen az országban, pl. városonként egy-egy negyedben, és nem voltak zsidó megyék, de még zsidó járások sem. A romák meg sokáig egyenesen le sem telepedtek, hanem vándorló életmódot folytattak. Hát hogyan ábrázoljunk valamit egy statikus térképen, ami mozgásban van??? Max egy külön térképen, nyilakkal (lásd 2. pont)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr511890937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása