fény

 2010.02.25. 09:06

Írja az egyik kisvállalkozó, némileg panaszkodva, hogy neki muszáj valami pluszt nyújtania, különban az emberek a(z olcsóbb) multiba mennek vásárolni.

Igen, ez így van. Pontosan. Nem is egészítem ki semmivel. Végre egyszer hallok egy értelmes hangot is, bár a rinyálást lejjebb tekerhetné.

Gondoljuk meg, ha én pl. úgy döntök, hogy kisboltot nyitok, hol van az megírva, hogy nekem muszáj működnöm? Miért kellene bárkinek is azt garantálnia, hogy én sikeres legyek? Ez továbbra sem egy naaagy szociális központ, hanem kapitalizmus (igaz annak nem épp a legkiforrottabb formája, de haladunk). Ha nagyon nem megy a bolt, akkor nem sírni kell minden fórumon, meg termelni a veszteséget éveken át, hanem bezárni, és keresni valami mást, amiből pénzhez juthat az ember.

A kapitalizmus nem egy virágos rét, ahol aranyloknis kisleányok szedik a virágot a nyuszikák mellett. A kapitalizmus egy veszélyes dzsungel, ahol azt, aki nem elég rátermett, bizony felfalják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr911788756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása