TCS

 2010.02.20. 00:11

Miről szól a torkos csütörtök? Adva van egy nap, amikor az (arra önként jelentkező) éttermek féláron adják a kaját. Ismereteim alapján (a többi napon) a legtöbb helyen elég szép haszonkulccsal dolgoznak, szóval egyrészt egyetlen nap nem rengeti meg az egész vállalkozás sikerét, másrészt még azon a napon sem lesznek feltétlenül veszteségesek. (Kisebb az egy termékre eső bevétel, de vélhetően többen jönnek), persze lehet, hogy pár ezer forintot így is buknak rajta, de alapvetően nem egyenlő a totális anyagi csőddel. Ismétlem, egyetlen napról van szó. Hogy miért éri meg mégis? Mert jó reklám a helynek, mert talán olyanok is betérnek oda, akik nem járnak sűrűn éttrembe, de ezután, ha nagy ritkán tehetik, akkor ezt választják, stb.

És akkor vannak egyes faszkalapok, akik trükköznek az árakkal, csak hatig tartják fenn a kedvezményeket, vagy kb. mindent levesznek az étlapról, stb. Nekik üzenem, hogy egyrészt pitiáner kis bogarak. Másrészt, gondolom a nap végén jót mosolyognak, hogy "hehe, csak sikerült átverni a vendégeket", pedig az a szomorú, hogy magukat verték át. Ugyanis ha ennek híre megy, egyrészt jövőre nem nevezhetnek, ami a legkevesebb (így a vendégek is jól járnak), másrészt az aznapi pár ezer forintért cserébe olyan negatív reklámot kaphatnak, hogy ihaj!

Úgyhogy kedves ügyeskedő vendéglátósok: Lehet jobban jártok, ha egyetlen napon egy kicsit lovagiasak vagytok, és tényleg betartjátok a szabályokat (ha valaki nem tudja megoldani, akkor ne jelentkezzen!), mint ha ezt a kádárista pitiánerséget folytatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr611774977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása