Olimpia, fociEB

 2010.02.20. 02:13

Először is, én lennék a világon a legboldogabb, ha idejönne a világ (vagy akár csak európa)  sportelitje, és éveken keresztül csak az a budapesti pár hét lenne a téma a határainkon túl is. Csakhogy! Kicsit olyanok vagyunk, mint aki a jogosítvány letétele után rögtön egy Subaru WRC-t vesz, mint a fiú aki az első lányt, akivel csókolózott, el akarja venni, mint a gyerek, aki alighogy megtanult úszni, már az Atlanti-óceán átszelésére készül, stb.

Először is, a kisebb volumenű sporteseményeket sem tudjuk még 100%-os biztonsággal megrendezni. A forma-1-et (most arra értem a kisebb volument, hogy egyetlen helyszín, egyetlen hétvége a részünkről) is majd' két évtizedig tanultuk, mire már amatőr hibák nem csúsztak be a részünkről (pl. a pálya közepének tulajdonjoga), s ugyebár kis hazánkban még az öttusa-medencéből is el tud folyni a víz...

Úgyhogy emberek lassítsunk! Először rendezzünk pl. egy BL-, vagy EL-döntőt. Az csak egy meccs, sőt csak egy normális stadion kell hozzá. Nem kell különösebben fejleszteni az infrastruktúrát, a hoteleket, stb. Csak egyetlen este kellene, ahol tényleg megmutathatjuk, hogy értünk mi ehhez. Ha az menne, akkor már lehetne erre építkezni, ha pedig csúfos kudarc lenne az eredmény, akkor legalább "Látjátuk feleim szümtükhel, mik vogymuk: isa, por ës homou vogymuk"

2012-ben Bukarestben lesz az EL-döntő.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr121775076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása