A hazai fociról

 2010.02.20. 04:19

Elérkeztünk ide is, ugyanis lelkemnek van egy olyan szeglete, amit nem lehet megkerülni: a "normális" emberektől talán legjobban az különböztet meg, hogy kijárok a magyar focimeccsekre, sőt még bérletem is van (a tavaszi beszerzése épp folyamatban)!

Mielőtt azzal jönnének, hogy a színvonal meg a sok bunda meg stb., azokra csak megértően bólogatok. Igen, tudom. Tudom, hogy hogy egy Nike-reklámba még statisztának se mehetne el egy játékosunk sem (bezzeg 50-60 éve, hej!), hogy alig vannak kint párezren a vitatható állapotú stadionokban, hogy bizony még a kupadöntőt is megtélikabátozták, stb. Én ezekkel mind tisztában vagyok, mégis kijárok a szülővárosom meccseire.

Ugyanis ezt a csapatot a sajátomnak érzem, teljesen. Nem olyan, mint pl. a messzi távolban csillogó Barcelona, amit pedig szintén nagyon kedvelek, de higyjétek el, ég és föld a két érzelem. Értitek, ha sok pénzem lesz, talán megengedhetek majd magamnak évi 1-2 Barça-meccet, aminek biztos nagyon fogok örülni, de soha nem lesz olyan, még egy BL-döntő hangulata sem, mint kint állni a hidegben, és hallgatni a műfű dacára már eléggé sáros mezben tőlem 2 méterre rohangászó új igazolás zihálását egy felkészülési meccsen.

És akkor még nem is beszéltem az olyan apróságokról, hogy pl. a cséká apja (szintén focista volt) a dédapám és dédanyám mellett nyugszik a temetőben, hogy a gimis legjobb barátom nevelőapja egy évtized meghatározó játékosa volt, hogy a szomszédban lakik albérletben a jelenlegi első számú kapus (újabb kapocs - az adott házat 20 éve a klub tulajdonosa építette, de gyorsan el is adta), hogy a csapat "krónikásával" együtt sörözhetek, és a nagyágyú: annak az évtizednek a másik meghatározó játékosa már családtag, stb.

Hogyismondjam, a külföldi csapat (és most a határainktól jó messzire tessék menni képzeletben, pl. Dunaszerdahely most nem ér) olyan, mint egy amcsi színésznő. Megveheted a róla szóló (kissé retusált képanyagú) magazinokat, megnézheted a filmjeit, ha mázlid van, talán még egyszer életedben autogramot is kapsz tőle. De ennyi. Viszont ha találsz magadnak egy itteni barátnőt, akkor ő itt lesz a hús-vér valójában, megfoghatod a kezét, érezheted az illatát, ... nem folytatom, értitek ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr111775112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása