Sokat utazik

 2010.02.14. 02:31

"Az Európai Bizottság elnöke tavaly 730.230 eurós költségelszámolást nyújtott be utazások és reprezentációs kiadások címén." írja az MTI a mi derék Barrosonkról.

Ez tipikusan az a téma, amire sokan rácuppannak. "Hejj ezek a mocsok politikusok mennyit költenek magukra, bezzeg nekem kenyérre is alig futja." és hasonló demagóg szövegek lepik el a kommenteket. Persze, az egyszerű ember életében ez hihetetlenül sok pénz, de gondoljunk csak bele! Ez a faszi képviseli majd' az egész kontinesünket (az EU népessége kb. félmilliárd fő), így azért nem olyan meglepő, hogy sokat kell utaznia egy évben*, és már nem azért, de hogy nézne ki, ha pl. a fapadosok túristaosztályán repülne? Jah, II. erzsébet meg járjon metróval a Buckinghambe, sőt mondjon le a trónról, a koronaékszereket adjuk el, egészítsük ki a befolyt összegből a nyugdíjalapot, és persze minden hatalmat a szovjeteknek...

Szóval relax, nem azért drága a benzin, mert az Európai Bizottság elnöke hetente háromszor ül repülőre. (ha nem csesztem el a számolást, kb. minden EU-s polgárnak 0,4 forintjába került ez az utazgatás)

Mielőtt még azt hinnétek, hogy valami milliárdos-, vagy politikuscsemete vagyok, ki kell ábrándítsak mindenkit, hogy egyik sem.

Ugyanakkor persze az sem zárható ki, hogy ebből az összegből valamennyit valaki elsikkasztott, de alapvetően most egy nagyságrendi kérdésről van szó.

*Kicsit többet, mint a napi panel-vásárcsarnok-panel túra. (önéletrajzi ihletés)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr211756257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása