moToGp

 2009.09.12. 11:09

A T és a G kiemelése nem véletlen. Sokan fikázzák mostanában Talmát, köztük gondolom szép számmal olyanok, akik még neki tapsikoltak 2007-ben. Valamiért nem lep meg, de ebben is az index jár az élen. Persze "felnyitották" egy-két blogszerző szemét, akik hirtelen szintén rácuppantak a témára. Volt olyan is, aki egyenesen a csúnyán megbukó Luca Badoerhez hasonlította. Na itt álljon meg a menet:

1. Badoer egy Ferrariba ült bele, ami még a szezon eleji gyengébb eredmények ellenére is jobb kocsinak számit, mint a motorok között a Scot-Honda.

2. Badoer korábban már több forma-1-es versenyen is részt vett, és évekig tesztelte a Ferrarit, mielőtt most versenyen is kipróbálta volna magát.

3. Talma szezon közben ült át a 800 köbcentis motorra, mégpedig úgy, hogy előtte a 250-ben is csak három versenyen vett részt.

4. A Scot-Honda korábbi versenyzője, bizonyos Takahashi (hét éva 250-ben) hét GP-futama alatt 9 pontot gyűjtött, míg Talma első hét futamán tizet, vagyis ebből is látszik, ez nem egy világverő járgány.

5. Talma az eddigi nyolc futamából csak egyet nem tudott befejezni, ami újoncként feltétlenül dicséretes.

6. Talma magyar. Már szállított nekünk egy nagy sikert, amihez hasonlót technikai sportban nem nagyon tudok találni. Ha teljesen béna lenne (nem az), akkor is a "mi kutyánk kölyke". Örülök, hogy Rossi, Lorenzo mögött ott egy hazánkfia is, még ha nem is a dobogóért harcol. (Első kelet-európaiként...)

+1: Nem is Baumgartner. Ugyanis Zsolti az F-3000-ben is alig közepesen muzsikált, míg Talma a kisebb géposztályokban ugyebár világbajnok is volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr951376800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása