Random kérdés #21

 2010.09.10. 00:00

Volt már hasonló, de kibővítem:

Miért van az, hogy akik olyan nagyon nemzetiek és magyarok, azok gyakran...

A) nem tudnak helyesen írni, nem ismerik a magyar nyelv szabályait (és most nem arra gondolok, hogy lemarad egy vessző, hanem igazán durva, a szövegértést zavaró hibákra)?

B) nem ismerik a magyar történelmet, max 1-2 "Jézus magyar volt"-féle írást még esetleg elolvastak valami C-vonalbeli történésztől, illetve a Szent Koronát intergalaktikus adó-vevőként beállító előadásokra is beültek (bárcsak én találtam volna ki ezeket :( )?

C) nem ismerik a magyar irodalmat, egy laza Madách-idézettel totál meg lehet kavarni őket (direkt nem valami ismeretlen költőt vagy drámaírót hoztam fel - W.A. azért önmagában nem elég)?

D) nem ismerik a híresebb magyarok munkásságát, pl. a Hitel szerzője, bizonyos Sz. István vajon mit szólna az előbbi úr remek nemzetvédő okfejtéséhez?

E) nem mindig vesznek magyar termékeket, mert bizony-bizony előfordul, hogy az általuk sokat szidott multiknál vásárolnak külföldön gyártott cuccokat?

Persze, biztos vannak olyan történészprofesszorok például, akik átmennek mind az öt rostán, de a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy a többség jó ha egyet teljesít.

Kieg.: Észrevehető, hogy létrejött egy ellenkultúra, ami azért elég hiányos, egy-két képviselője van csak területenként, de már meg van határozva, kik az "igazi" történészek, írók, közgazdászok, stb. Ezt a pár művet, dolgozatot, tanulmányt elolvassák, a többi meg úgyis érdektelen a számukra. Gyakran jönnek azzal, hogy "ez nem olyan hazugság, mint amit az iskolákban tanítanak" - bár ahhoz előbb tán illene  ismerni, hogy mit is tanítanak az iskolákban. No meg hát értem én, aki valami váratlan állítással jön elő, az elsőre mindig érdekesebbnek tűnik, mint a sokszor elismételt tananyag, csak éppen az esetek 90%-ában valami teljesen megalapozatlan dologgal rukkolnak elő, ami inkább szolgálja a szerzők személyes, mint a tudomány vagy a magyarság általános érdekeit. Nem mellesleg, napjainkban jól rá lehet érezni, milyen kell hogy legyen a népszerű elmélet. Legyen benne valami, amitől különlegesnek érezzük magunkat (csak itt található sámánkövektől kezdve az "itt akarnak új Izraelt"-ig), legyen benne egy kis összeesküvés, gonosz magyarságrontó bűnbakok, és persze a végkövetkeztetés is legyen olyan, ami a szánk íze szerint való. (pl. hirtelen azok lettek az "okos közgazdászok", akik el akarják törölni a bankrendszert) Azon ne lepődjünk meg, ha véletlenül egymásnak teljesen ellentmondó eredményekre jutnak (Mezopotámiából jöttünk - Kazahsztánból jöttünk - mindig is itt voltunk - stb., remélem érezhető a lényeg: Nem az Ural mellől, ahogy tanítják)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr252284825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása