Édes magyar diplomácia

 2011.02.23. 18:24

http://www.origo.hu/itthon/20110222-schmitt-pal-es-moammer-elkadhafi-talalkozoja-libiaban-2010-novembereben.html

"A találkozó történelmi jelentőségét az adta, hogy Schmitt előtt ilyen magas rangú magyar köztisztviselő még soha sem utazott az észak-afrikai országba."

Magyar cégek útját egyengette elvileg, ami szép és jó, meg hát ne legyünk álszentek, az egész világ kereskedett Líbiával, na de ez a kis novemberi vizit most már nagyon hülyén veszi ki magát, nem? Ráadásul van egy kép, ahol a köztársasági elnökünk Robert Mugabe mellett pózol... khm, Kim Dzsong-Il elvtárssal nem puszilkodott véletlenül?

Persze emlékszünk arra is, hogy ki volt az utolsó kormányfő, aki Egyiptomban meglátogatta Mubarakot...

Őszinte gratulációm, mi mindig is "értettünk" a szövetségeskereséshez. Való igaz, kevesen látták előre, hogy egy tunéziai utcai árus önégetése ilyen következményekkel fog járni, de akkor is röhej, hogy mindig ilyen jó érzékkel nyúlunk bele a világpolitikába. (Kár lenne elfeledni az is, amikor egyszer viccelődve leterroristázta az egyik közjogi méltóságunk Szaúd-Arábiát, szóval nem csak a mostani garnitúra ilyen)

Valahogy mindig mi vagyunk az utolsó csatlós, aki legeslegutoljára eszmél rá, hogy egy ügy elveszett. Ha pedig véletlenül úgy tűnik, hogy most éppen minden okés, akkor beüt valami előre nem látható esemény, és megint mi leszünk a bohócok.

Jah és aki szerint ez a konfliktus túl messze van, és nem érint minket egy kicsit sem:

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/02/22/magyar_suzuki_uj_utakon_a_mi_autonk/

Hangsúlyozom, a magyar belpolitikai anyázás nem érdekel, de a külpolitikánk annál inkább.

A másik kérdés, kicsit a címtől is elvonatkoztatva: Hol van az a sok lelkes fiatal, aki Tibet ügyéért olyan buzgón kiállt még 2008-ban? (persze akkor is érdekelt, hogy a székelyek sorsával törődni miért nem olyan kúl őszerintük, de ez már messzire vezetne)

+Kieg.: Sok szadista barom azzal védekezett a különböző diktatúrák megdöntése után, hogy "parancsra tettem". A dezertáló líbiai pilóták is kaptak egy parancsot...

+Kieg.: Azért amikor már maga Mahmúd  "Demokrácia" Ahmadinezsád is elítéli a tripoli vezetést, talán nekünk is...ehh töketlenek vagyunk.

Címkék: magyarország arab diplomácia

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr162683189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása