Tanácsok

 2010.10.27. 09:47

 Vagy megfogadjátok, vagy nem:

1. Az álláskeresés, a csajozás, a lakóhely-keresés mind egyformák. Nem szabad feladni, ha 50 elutasítást kapsz, menj neki az 51. lehetőségnek is, csak így érhetsz célba. Semmi értelme leülni az árok partjára és sírni, hogy "nekem semmi sem sikerül". Ha csüggednél, nézz meg 1-2 Rocky-filmet vagy bármit ami kitartásra ösztönöz!

2. Valamit csinálj az egyetem mellett, lehetőleg a későbbi szakmádhoz kapcsolódóan! Nem feltétlenül munkára, gyakorlatra gondolok, akár taníthatsz is, vagy szervezkedhetsz, vagy kutathatsz, vagy bármi. Az állásinterjún egy pillantással elintézik a summa cum laude diplomát (én azért messze voltam ettől :P ) és rögtön arról kezdenek faggatni, hogy mit csináltál még a tanuláson kívül.

3. Amikor kisebb-nagyobb válságban vagy, érdemes körbenézni, ki az aki melletted áll még ilyenkor is. Az, akivel mondjuk jól el tudsz röhögni, jókat buliztok együtt, de ha gáz van, széttárja a kezét és nem segít, nos az ilyen max csak haver, de semmi esetre sem barát. A felsorolt cselekvésekre alkalmas, egyebet ne várj tőle soha!

3/B. Ha a fenti illető imád szívességeket kérni tőled, gyorsan koptasd le, mielőtt módszeresen kihasználna!

Címkék: oktatás munka barátság rocky

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr962402352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása