Mosoly #3

 2010.08.15. 03:18

Jöhet a kérdés, ugyan mi a fenéért foglalkozom én ezzel a piti kis bulváresettel ennyit. Nos a válasz az, hogy az egyes emberek reakcióiban remekül látszanak azok a hibák, amikre már korábban párszor utaltam itt.

Először is, merjünk megkérdőjelezni mindent, még akkor is, ha a tévében is bemondták, meg az újságok is írtak róla. És akkor mi van? Azt is ugyanúgy emberek szerkesztik (néhány közelmúltbeli eset után még azt sem állíthatjuk, hogy különösebben művelt emberek). Nyugodtan legyünk kritikusak, ne dogmák szerint éljünk! Persze, gondolkodás nélkül elfogyasztani a szellemi készételt igen kényelmes, de legalább néha mi is vegyük kezünkbe a fakanalat!

Másrészt meg, és ez az emberek igen nagy hányadánál jelen van: Valamit gondolni vagy érezni kurvára nem olyan, mintha csinálnánk is valamit. Ahogy az előző post végén írta az illető, egy "grat" beírásától még nem leszel kibaszottul jó ember. Illetve, ha csatlakoztál a facebookon a tűzijátékról lemondós klubhoz, attól te még kibaszottul nem tettél semmit az árvízkárosultakért. Attól, hogy te sajnálsz valakit, attól az illetőnek egyáltalán nem lesz jobb. És ne gyertek azzal, hogy "hát de ez jelképes blablabla". Kurva sokra mész a jelképes segítséggel, ha elmosta a víz a házad...

Képzeljük el, fekszik a vérző sérült az utcán, kiérkezik a mentőkocsi, az orvosok meg leülnek az útpadkára és 45 percig teljes szívükből sajnálják az illetőt, és együttéreznek vele. Vagy esetleg írnak neki egy fórumon, hogy "grat".

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr742222525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása