Mennyi is az?

 2010.05.10. 15:11

Kering mostanában egy lista az MTV-s (na nem a music TV...akarommondani valóságshow TV) emberkék fizetéséről. Midnenki fel van háborodva, égszakadás földindulás.

Először is, bár ezek a fizetések tényleg baromi soknak tűnnek egy szénbányászéhoz képest, az adott foglalkozásnál annyira nem kiugróak. Pl. megnézném, a TV2-nél, az RTL-nél mennyit keresnek azonos beosztásban lévő emberek. Van egy érzésem, ott sem a minimálbért. Ha pediglen levinnék a közszolgálatis fizetéseket mondjuk a tizedére, az utóbb említett két csatorna egyetlen füttyszavára mindenki gyorsan átmenne a kereskedelmiekhez.

Érdekes nép a magyar, az én fizetésemet emljék már fel, de a többi ember ne merészeljen több zsét kérni, fűtse őket a hivatástudat (lásd orvosok)!

Sajna a foglalkozásokért járó pénz mennyisége elsősorban nem aszerint dől el, hogy mennyire megterhelő az adott meló, vagy mennyire jó emberek végzik, hanem hogy a piac hogy árazta be az adott foglalkozást (jó, kisebb anomáliák vannak még bőven)

Továbbmegyek, vegyük pl. az egyik hétszámjegyű fizetésű műsorvezetőt. Lehetséges, hogy az ő neve, az hogy ő vezeti az adott műsort, és nem pl. Kovács József utcaseprő, az hoz annyi szponzort a tévének, hogy megérje őt szerződtetni. Elképzelhetetlen? Nem hinném.

Mindig is lesznek, akik többet keresnek majd, mint az átlag. Általában minél magasabban lesznek a ranglétrán, annál többet fognak kapni. És igen, könnyen meglehet, hogy nem fognak megfeszülni a kemény munkában. De ebbe sajna bele kell törődni, és inkább pl. a saját magunk fejlesztésére kell koncentrálni. Aki meg nem törődik bele, azt tárt karokkal várja a kommunista párt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr251989905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása