Nőtársaim!

Sokan ismerhettek, Lilita Warowaro vagyok, az őserdei pápua nőszövetség elnöke. Mély felháborodással olvastam ezt a cikket: www.stop.hu/articles/article.php

Engem komolyan megrázott, hogy a huszonegyedik században léteznek még olyan elmaradott és antidemokratikus társadalmak, amelyek a nők számára képesek elnyomó módon kötelezően előírni, hogy mindig ruhát viseljenek. Ők csak álmodhatnak arról a szabadságról, mint mi, hogy ha a kókuszreszelés után kedvünk támad egy kígyófüstölés erejéig átmenni a szomszéd faluba, elég az ágyékköt zsinórt és némi tolldíszt feltennünk. Egyetlen férfi sem írhatja elő, hogy például a mellünket is befedjük, mint ahogy (valami bizarr szokás szerint) teszik ezt az európaiak.

És akkor azt kell olvasnom, hogy egyesek képesek voltak a rendőrséget is kihívni, akik egy kaszárnyába kísérték, majd közerkölcs megsértése miatt feljelentést tettek ellene, sőt pszichológusokkal kezdték vizsgálni szegény elnyomott nőtársunkat. Javaslom, indítsunk gyűjtést, és hozzunk létre egy alapítványt a nyugati nők elnyomásának felszámolása céljából.

Lilita Warowaro
Mitiwalu falu, Óceánia

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr801929387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása