hólánc

 2010.02.26. 12:53

Nemrég Ausztriában egy magyar busz balesetet szenvedett. Ha jól emlékszem, szerencsére nem volt halálos áldozat. Az osztrákok aznap reggel látták, hogy nagy a hó, síkosak az utak, így kitették a "hólánc"-táblákat. Ezt látta a magyar busz sofőrje is, de nem rakta fel a hóláncot.

Amikor megvolt a baleset, akkor azzal védekezett, hogy "de hát ha fent van a lánc, akkor is megcsúsztam volna." Nos ez egy kapitális faszság.

Egyrészt ha ki van téve a tábla, akkor fel kell tenni, nincs mérlegelési lehetőség. Mi lenne, ha mindenki csak azt tartaná be a KRESZből, amit éppen jónak lát?? Másrészt pedig ha teljes védelmet nem is ad a hólánc, de azért mindenképp csökkenti a baleset kockázatát. Harmadrészt meg gondoljunk csak bele, ennyi erővel ha van egy beteg ismerősöd, hogy éreznéd magad, ha az orvos azt mondaná "Á, ez úgyis meghal nemsokára, minek neki gyógyszer?"

Szóval ilyenekkel meg se próbálja senki mentegetni magát, pláne nem egy olyan arc, aki több tucat ember életéért felel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr461792082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása