sopánkodóknak #2

 2010.02.18. 18:26

De most komolyan, valaki nevezzen már meg egy olyan korszakot, amikor önként (szoci brigád-olvasónaplók kiesnek) ennyi ember (a szalonok idealizált népe mindig is eltörpült az írástudatlan parasztokhoz képest) ilyen sok könyvet forgatott, mint most!

Mert oké, nem csak klasszikus szépirodalmat olvasunk, de a ponyvát sem tegnap találták ki, mindig is létezett. Másrészt meg az egy teljesen természetes folyamat, hogy bizonyos műfajok és műnemek az idők során háttérbe szorulnak, és más lesz a divatos (pl. hányan írnak ma eposzokat?) Értitek, némelyik filmnek több művészi értéke van, mint pár Shakespeare-darabnak (pl. a gyengébb királydrámák). Harmadrészt, ahogy korábban is írtam, bizonyos művek, amelyekről azt gondoltuk, hogy örök értékűek - nos kiderült hogy nem mindig azok. (Érdemes végigtekintetni a pár száz évvel ezelőtti koszorús költők névsorát, azért az összes nevet nem ismerjük fel, sőt!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr611771183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása