Nem tudtam megállni, én is beállok a sorba.

"mindig az infláció felett emeljük majd a nyugdíjakat, ha pedig gazdasági növekedés van, akkor a nyugdíjasok prémiumot is kapnak." Mondta valamelyik nagyokos (teljesen mindegy, melyik párt, ezt a részét hagyjuk is)

ad.1. Ha nem nő a gazdaság (gy.k.: kisebb a torta) akkor ha az infláció felett emeljük a nyugdíjakat (nagyobb [középponti szögű] szeletet vágunk belőle), akkor egyre gyorsabban lépegetünk majd az államcsőd felé. Sunshine.

ad.2.: Gazdasági növekedés esetén nyugdíjprémium. - Bazd meg Szása a jó kurva anyádat ez kissé értelmetlen. NEM a nyugdíjasok termelnek, tehát nem értem, miért ők kellene hogy prémiumot kapjanak. Nem mondom, ha jól megy (menne) az országnak, akkor csurranhatna-cseppenhetne valami nekik is, de előbb azért a dolgozók érdemelnének valami ilyesmit, nem?? Ez olyan, mintha azért kapnék én csokit, mert az öcsém megnyerte a magasugróversenyt.

ad.3.: A jelenlegi nyugdíjrendszer úgy működik, hogy minden dolgozótól (most) levonják a nyugdíjjárulékot, és abból fizetik ki a(z ehavi) nyugdíjakat. Ezt sokan elfelejtik. A magánnyugdíjpénztáras rendszer lényege az, hogy mindenki magának gyűjt az élete folyamán. Sokan keverik a kettőt.

ad.4.: Nem attól nő a gazdaság, hogy emeljük a nyugdíjakat, hanem HA nő a gazdaság, akkor LEHET emelni a nyugdíjakon is.

A szerző szereti a nagymamáját, de gondol az ország egészére, annak jövőjére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr611719967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása