Tótumfaktum

 2009.12.15. 19:26

Olvasom, hogy északi szomszédunknál (EU-tag) fallal választják el a romatelepen élőket a többi embertől. (Azt hinné az ember, hogy ilyen kisebbségpolitikát lássunk, minimum Izraelbe kell menni - ez nem zsidózás akart lenni, nyugi). Ez belém ültetett egy-két rém egyszerű gondolatot.

Senki, de senki nem fogja pl. a magyarok érdekeit szem előtt tartani, kivéve a magyarokat. Ne is várjuk, hogy majd az EU, majd a németek, majd az amcsik, majd a Mikulás megsegít. Fenéket.

Ugyanígy a magyar nyelvet, a magyar hagyományokat is elsősorban nekünk kell megőriznünk. Oké, van sok karateklub, meg írtánc, meg mexikói tortilla, meg ezazamaz, de ezek az adott kultúrának csak kis szilánkjai, és én nem szeretném ha a mienkből a Rubik-kocka meg a gulyás maradna csak meg. (Bár kedvelem mindkettőt)

Az egész "emberi jogok" csak egy üres duma, alapvetően a gazdasági érdekek mozgatják azokat a szálakat, melyek mentén a híradókban ez vagy az a vezető/ország épp a jófej vagy a mocskosszemét cimkét kapja. Irakot fel kellett szabadítani (?), Burmát nem. Kína gonosz volt, de mióta ilyen jól lehet vele kereskedni, azóta megenyhültünk az irányába, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr561600552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása