Tomi kristály

 2009.12.15. 20:00

Olvasom, hogy a Thomas a kis mozdony túl konzervatív mese, merthogy az egyénieskedés nem vezet benne sok jóra, csak az, ha betartják a szabályokat. Pozitívumként említik, hogy azért a jó kommunikációra, a toleranciára, a kooperációra is nevel.

Először is, a cikk úgy fogalmazott, mintha a konzervatív gondolkodásmód valamiféle hiba lenne. Pedig vegyük tudomásul, hogy embertársaink majd' fele kb. így gondolkodik. Persze akiknél a "konzervatív" szó csak a gyerekét molesztáló, feleségét verő ápolatlan rasszista stb. embert jelenti, azokat kb. azokkal lenne érdemes összeereszteni, akik szerint a liberálisok meg bizonyára drogos naplopó felelőtlen pedofil stb. arcok.

Továbbá, bőven van olyan mese, ami az egyéni kezdeményezéseket díjazza, miért baj, ha a kicsik megtanulják, hogy bizonyos betartandó szabályok is vannak ebbe a világba'? Pl. nem ugrunk ki a vonat elé. Már ha be nem zárták.

Meg egyébként is, a legtöbb gyerek annyit fog fel a műsorból, hogy színes izék mennek ide-oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr421600649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása