Távolsági buszsofőrök

 2009.10.19. 14:35

Volt szerencsém több változatukkal is találkozni. (kicsit modorosblog utánérzés, de hát ez van)

A pedáns

Az országutak Poirot-ja, mindig tökéletesen rendezett a külseje, arcszőrzete maximum egy bajusz, de az is milliméterre pontosan van vágva. A jegy kiadásánál elkéri azoktól is a diákot, akikkel havonta hatszor találkozik, a hátukon iskolatáska, kezükben analíziskönyv és 15 cm-es betűnagysággal "BME" felirat virít a pólójukon. Visszaadni mindig pontosan ad vissza, de ha pl. 715 forint a tarifa, és urambocsá kétezrest adunk a kezébe, rögtönzött kiselőadást tart arról, hogy ő nem azért van itt, hogy a pénzt felváltsa. A KRESZt maximálisan betartja, (de) valahogy a menetidőt is.

A laza

Igazi dörzsölt arc, az élet császára. Ott virít a szélvédőn a Fradi-címer, a neve, a beceneve, és még vagy 15-féle, a kilátást akadályozó dolog. Farmerdzseki van az ülésére akasztva, homlokára legszívesebben napszemüveget tolna fel. A fiatal lányokhoz oda-odaszól, 80-as évekbeli slágereket bömböltet. Ha pénzt kell visszaadnia, igen nagyvonalú, mármint önmagával szemben. Gyakran saját zsebre is dolgozik, ez az utasnak max. 100-150 ft megtakarítást jelent. A közlekedési szabályok fölött áll, de ezért szeretjük, hisz 80 perc helyett 75 alatt is odaér Pestre.

A családapa

Nála a Fradi-címert felváltja a gyerkőcök képeinek özöne. A középkorú utasokkal néha beszédbe elegyedik, általában az óvodákról, tejfogakról, bébiételekről folytat diskurzust. Néha el-elkalandozik, de alapvetően biztos kézzel vezet. A napi utolsó járatát az előírt menetidő 75%-a alatt zavarja le. Megharagszik, ha valaki nem adja át a helyet a terhes nőknek.

Az öreg bácsi

A szakma nagy öregje, ő volt a berepülő pilótája a farmotorosoknak is. Becsukott szemmel is végig tudna menni bármilyen útvonalon, csak néha nem érti, hova tűnt a Lenin utca. Vezetési stílusa már teljesen kiforrott, a fékezéseket alig érzik az utasok. Szeret viccelődni a uncsaftokkal, arra gondol, ez a nyugdíj előtti utolsó éve, miért ne érezze jól magát. Sallangok nélküli vezetéssel is alig szed össze valamennyi késést, a leszállók köszönését szívesen fogadja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr91460468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása