Plázanemzedék

 2011.04.04. 18:42

A széllel szemben vizelő felfogásom miatt felvetetnék pár kínos kérdést a címben szereplő embercsoporttal kapcsolatban (hozzátéve, hogy a plázába járás számomra inkább nyűg, mint élvezet, de legalább télen van hol melegedni, amíg a vonatra/buszra vársz):

1) Melyik nemzedék húzta fel a plázákat? Melyik nemzedék építette be a focipályákat*? Melyik nemzedék rombolt le kétszer annyi játszóteret, mint amennyit felépített? Jelenleg ott tartunk, hogy városonként egy-két alapítvány erőlködik azon, ami régen némileg egyszerűbb volt: Tudjanak hova menni a csellengők.
2) Illetve mégsem volt olyan egyszerű. A "kulcsos gyerek"-jelenség talán jobb volt? Mennyivel értelmesebb egy lakótelepen bóklászni, mint a plázában? (Igaz, előbbiek néha legalább mozogtak is - lásd előző pont)
3) A korábbi nemzedékek fiatalkorukban csak dolgoztak, templomba jártak, komolyzenét hallgattak, klasszikus irodalmat olvastak éjjel-nappal, ugye?
4) Egyáltalán mi az, amiért érdemes lenne megfeszülni? Az elmúlt húsz(+) évben két út vezetett a sikerhez: a tisztességtelenség és a kivándorlás nyugatra.** Csoda, hogy ennyien nihilisták lesznek? Ha már úgyis szarért-húgyért fognak gürcölni 40 éven keresztül, legalább annyi szabadságot adjunk meg nekik, hogy kamaszkorukban bambulhassanak napi néhány órán át!

*Igaz, megjelentek a fizetős pályák és a fociakadémiák, de mondanom sem kell, egy átlag gyereknek nem reális lehetőség a "hatvan perc 8000 ft".

**Próbálom annyira megfékezni a demagóg énemet, amennyire csak lehet.

Címkék: pláza generációk

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr472798217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása