Avatar #2

 2010.02.06. 14:26

Na mostmár megnéztem. Igazából...annyira nem volt rossz. Most jön a 2000000. olyan vélemény, hogy a látvány az szuper, a történet meg sablonos. Mert ez az igazság. Tényleg tetszett a szememnek amit láttam, és jól szórakoztam. Bocsássátok meg nekem, hogy nem csak Petrarca szonettjeit tudom értékelni, hanem néha a populárisabb műveket is. :)

Ugyanakkor tény, hogy 1-2 alkalommal nagyot döccen a történet, pl.
-Tudják a főhősről, hogy idegen, tudják az emberekről, hogy szétdúlják a fákat, mégis miért akadnak ki rá, mikor elkezdi figyelmeztetni őket, hogy pucolás? Az valahogy nem illik oda.
-Ismerve az emberiséget, ha egyszer el lettek kergetve egy helyről, ahol sok pénzt tudnának szerezni...nos oda előbb-utóbb visszatérnek. Szóval max pár évre menekülnek meg a végén.

Más gondolat: ha nem létezne letöltés, akkor kb. havonta lenne egy film, amit ennnyien megnéznek a mozikban.

Egyébként meg számtalan más filmből is találunk kölcsönvett dolgokat. Hamueső-Schindler listája, lépegetők az erdőben - A Jedi visszatér, helikopterek vonulása-Apokalipszis most, de egyébként a Pocahontastól kezdve az Utolsó szamurájig, az összes "elvileg vademberek közé került fehér csávót befogadják és ő ráébred a másik kultúra gyönyörűségeire" mozira is hajaz, és persze a korábban már említett sci-fi novellára.
 

Ugyanakkor láttam benne a Holocaustot (előbb gáz, aztán tűz), Vietnamot, Irakot*, meg kb. az összes háborút, amit egyenlőtlen technikai feltételek között vívtak, a legelső gyarmatosítástól kezdve Gázáig.

Összegzés: Bennem tudott gondolatokat ébreszteni, és tényleg új szintre emelte a látványtechnikát, szóval az összes vizuális Oscart megérdemli, de akkor is a Brigantyk a legjobb film.

*Ha amerikai lennék, minden nap megkérdezném magamtól: Mi a fenét keresünk mi ott?

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr531734088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása