Kűfőd

 2010.01.23. 00:18

Ez egy telefonbeszélgetésből lett zanzásítva:

Aki Magyarországról külföldre megy, arra a következő dolgok várhatnak:

1) Ha szupertehetséges vagy valamiben, akkor világhír (sokan csak ezt látják) Puskásnak, Simonyinak összejött, de vigyázat, még (id.) Kabosnak sem (Hogy Dobó Katicáról ne is beszéljünk)

2) Ha kevésbé vagy tehetséges, de azért valami pluszt tudsz nyújtani az átlaghoz képest, akkor talán elérhetsz egy tisztes középosztálybeli státuszt, pl. egy egyetemi tanári állást, bár örökre csak egy külföldi maradsz. Könnyen előfordulhat, hogy úgy érzed, haza kell jönnöd.

3) Ide tartozik a külföldre tévedt emberek zöme: valamilyen szinten fizikai munkát végzel. Pincérkedsz, hegesztesz, stb. Jellemzően halálra dolgoztatnak, de ha nem vered el a pénzt bulikra, és haza tudsz vinni pár eurót, akkor abból pár hónapig egész jól megélsz otthon. (Hihetetlenül gyakori tévhit, de attól, hogy ott kint négyszer annyi a fizetés, az nem jelenti azt, hogy az árak is ugyanolyanok, mint itthon. Elég khm valószínű, hogy közel 4-szer annyiba kerül a megélhetés is.) Nem mellesleg az ottaniak szemében örökre csak egy külföldi maradsz. Könnyen előfordulhat, hogy nem ezt akarod csinálni egész életedben, s haza kell majd jönnöd.

4) Ha nő vagy, akkor van némi esély fogni egy külföldi férjet (ha végigtekintünk az angol nőkön...), ebben az esetben jól jártál, könnyen előfordulhat, hogy kint ragadsz és egész jó életed lesz.

De! A 4)-es pontba tartozóknak üzenem: attól, hogy okosan tudtad szétrakni a lábad tudtál helyezkedni, attól még nem leszel zseni vagy tapasztalt vagy mittómén. Csak egy nőci maradsz, aki fogott egy külföldi faszit magának.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr741694221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása