tolerancia

 2010.01.14. 13:49

Eltelt az életemből már lassan 24 év (félelmetes) és ezalatt sikerült magamban a különféle előitéleteket eléggé lecsökkenteni. Bőrszín/vallás/szexualitás stb. alapján úgy érzem nem különböztetek meg senkit, bár félreértés ne essék, nem is úgy akarom bemutatni magam, mint Mr. Megtestesült Toleranciát, van még hova fejlődnöm bőven, de szerintem így is a magyar átlag felett vagyok. Sajnos a legócskább közhellyé vált, pedig ha belegondolunk, tényleg a legjobb bizonyítéka ennek, hogy tényleg vannak zsidó/ázsiai/cigány/meleg stb. barátaim és haverjaim. Ha valakit az ember őszintjén barátjává fogad, és az illető történetesen egy kisebbséghez tartozik, akkor már igen bajos emberünket elvakult nácinak beállítani.

DE! van egy embercsoport, akikkel szemben nem tudok toleráns lenni. Külsőre csak ritkán lehet őket megkülönböztetni az átlagemberektől, bármilyen lehet a kinézetük. Ők a bunkó nagyképű faszok/picsák. Egyszerűen nem tudom elfogadni azt a zsigeri rosszindulatot, lenézést, pökhendiséget, amit embertársaik (z.B. én) felé sugároznak. Ha valaki gyorsan ki akar íratkozni a barátaim/haverjaim közül, csak álljon be ebbe a csoportba, és nem kell félnie, nagyon gyorsan meg fog szakadni köztünk minden kapcsolat (egyszer-kétszer már megtörtént, sajna jelenleg is folyamatban van egy)

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr11671897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

radirmester 2010.01.14. 14:57:50

Cigánykérdés

Rasszista vagyok mert mióta felnőttem csak azt látom hagy a cigányok:

- iskolakerülők,
- büdösek,
- megfélelmlítő a viselkedésük
- a társadalom alapvető eggyüttélési normáit semmibe veszik
- lopnak, csalnak, gyilkolnak
- ha kimondom mert LÁTTAM cigány tette, ordítva ugat vissza: Biztos mert én cigány vagyok!!
- 10 esetből 9-szer miattuk keveredik az ember bajba
- igénytelenek,
- segélyből élnek a mi adóforintjainkból,
- nem dolgoznak,
- játéktermekben lógnak,
- a segélyt cigire italra költik.

és még sorolhatnám. Kédem én: Meddig tűröd te ISTENBARMA magyar?? Pártoktól várod a megoldást?Ugyan már!
NEKED kell tenned ellene,nem meghunyászkodni, arcot elfordítani NEM szabad!
Te vagy itthon!Ha az ilyen bevándorló söpredék terrorizálja magyar honfitársad,gyermeked az iskolában,ODA KELL CSAPNI!
Sokan nem teszik,mert félnek .De mitől? Ezektől a mocskos élősködő férgektől?
Gondolkodjon el ezen mindenki.

Nuuk 2010.01.14. 15:33:07

Kicsit indulatos vélemény, de azért válaszolnék. Ahogy mondani szoktam: két dolgot nem lehet elhallgatni: egyrészt kb. azokat, amiket a kedves kommentelő is említ, mert a saját két szemünkkel látjuk nap mint nap. Másrészt a "vannak rendes cigányok is" közhelyet, mely pedig szintén igaz.

Nem értek egyet azokkal, akik szalvétával fogják a faszt, és úgy prédikálnak a szeretetről, hogy még putrit sem láttak közelről életükben, de nem is akarom a Dunába lövetni az összes romát.

Megoldást nem tudok, nálam okosabb emberek is régóta próbálkoznak már vele, és gyakorlatilag semmire sem jutottak.

Ugyanakkor felhívnám rá a figyelmet, hogy a "bunkó nagyképű faszok/picsák" egyik altípusának meg lehet feleltetni a kommentelő által felsorolt tettek elkövetőit (etnikumtól függetlenül, de ha éppenséggel vannak köztük cigányok - sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy vannak -, akkor őket is).

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2010.01.14. 19:03:15

Ez Magyarország... Érintőlegesen bukkan csak fel a téma egy blogban, és rögtön beugat egy ilyen idióta.

Nuuk, jó a blogod, régóta olvasgatom; remélem, nem sokszor fognak megjelenni az ilyen véglények...

Nuuk 2010.01.15. 12:49:03

Köszönöm szépen.
A kommentekkel kapcsolatos elveimről annyit, hogy nem fogok cenzúrázni, törölni, csak ha már tényleg végképp tarthatatlan lesz a helyzet. Addig is írhatja mindenki a véleményét, akármi is legyen az. (még akár azt is, hogy szar a blogom)
süti beállítások módosítása