Újdonság? polihisztorok?

 2010.01.11. 00:16

Nem tudom egyetlen szóban elmondani, de nagyon nem tetszik az a jelenség, amikor valaki (jelemzően politikus) egy már korábban is létező dolgot egyszerűen átnevez, és beállítja úgy, mint valami újítást, vagy egyfajta különlegességet. Az az idegesítőbb, amikor még a név megváltoztatására sem veszi az illető a fáradtságot. Igazából a tökéletes példája a "csináljunk úgy, mintha csináltunk volna valamit" életérzésnek. Lásd pl. a kettővel ezelőtti bejegyzés vége felé.

A másik ilyen dolog, amikor abszolte az illető hatáskörén kívül eső dolgokat is a sajátjának tulajdonít. Pl. a lakosság tulajdonában lévő mobiltelefonok növekvő számával próbálja igazolni egy kormány sikerességét (megtörtént), kb. mintha az nélkülük nem jött volna létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr301662711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása