Ez a közgazdaságtan talán legtöbbet idézett megállapítása. Nem állítom, hogy 100%-ig egyetértek vele, mert adódhatnak bizonyos körülmények...blabla nem ez a lényeg.

Hanem hogy miért ingyenes 65 év fölött a tömegközlekedés? Miért?

Mielőtt valami szívtelen nácinak gondolnátok, azt maximálisan támogatom, hogy bizonyos körülmények esetén tegyük lehetővé az ingyenes utazást a rászorulóknak. Aki pl. vak, hadirokkant, stb., az fizessen kevesebbet vagy adott esetben semmit. De csupán az, hogy az illető 65 telet látott, önmagában még nem teljesítmény, nem látom, miért nem maradhat meg az amúgy is elég lightos "nyugdíjas" kategóriában? Fizessen 10%-ot, vagy 5%-ot, de ne utazzon ingyen, csak azért mert x. éves. Egyszerűen nem látom mögötte az értelmes elvet, túl azon, hogy szavazókat veszít a párt aki végre hajlandó lesz helyretenni ezt a gigantikus anomáliát.

Mert értitek, a kicsi gyerek, az alig tudja ellátni magát, nem is tekinthető még teljes értékű állampolgárnak, a nevét sem tudja leírni. Okés. A hadirokkant azért lett sérült hogy neked ne pl. román zászló alatt kelljen vonulgatnod december elsején. De az, aki 20 éves korától 45 éven keresztül csak ült a seggén pl. egy portán, aztán megszavazza azt a pártot, aki 15 forinttal több nyugdíjat ígér, na az kurvára megérdemli.

Basszus, még a vakok sem ingyen utaznak, a tolószékesek sem. Hát nem jobban rászorulnának ők, mint a sok vénember? És a terhes nők? Én pl. nekik adnék kedvezményt. Mégiscsak egy új életet hordoznak magukban nem 20 deka farhátat.

Más megoldás: Ha a vének ingyen utazhatnak, akkor veszítsék is el a szavazati jogukat. Nem tetszik?

Még egyszer mondom, értem én, hogy a nyugdíjból nehéz megélni, de mondok valamit: minimálbérből is nehéz megélni, ép szemek nélkül is nehéz megélni, stb. Csak annyit kérek, hogy a sok idős ember is vegyen meg legalább egy 10%-os jegyet. Mondjuk Miskolc-Bp viszonylatban 290 forint egy útra a vonaton. Két decivel kevesebb bor, vagy minusz egy Story magazin. Nem halnak bele.

Értitek, ez olyan, mint ha én holnap kijelenteném, hogy egészségi állapottól, vagyoni helyzettől stb. függetlenül a kékszeműek ingyen kapják a boltban a tejet és a kenyeret.

u.i.: ha csak annyi az érved, hogy "De én nagyon szeretem a nagymamámat, és ő egy kedves nő, keményen végigdolgozta az életét" akkor ne is fáraszd magad, inkább olvasd végig még egyszer amit írtam.

u.u.i.: A diákokkal meg merték csinálni, hogy 67%-ról 50%ra csökkent a kedvezmény. Valahogy túlélték, szar volt, de túlélték. A vénekkel miért nem lehet hasonlót? Jabocs, mert nincs felső korhatára a választópolgároknak. Csak alsó van.

u.u.u.i.: Csak 10%-ot, csak 5%-ot, könyörgöm. Senki nem hal bele, legfelejebb meggondolják, hogy most el kell-e utazni vagy sem, és még tán a fizető utasnak is lesz ülőhelye.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalaallitnunaat.blog.hu/api/trackback/id/tr611619362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása